Dziś dla odmiany post o tematyce kulinarnej: przepis na
sałatkę. Jest prosta, wykonanie jej zajmuje ok. 30 minut. Często gości na moim
stole. Domownicy przepadają za nią :)
Składniki:
- 1 torebka ryżu
- 1 puszka tuńczyka (najlepiej w oleju)
- 3-4 ogórki konserwowe
- pół cebuli
- pół puszki kukurydzy
- majonez
- sól, pieprz
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Cebulę i ogórki
kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka i odsączoną z zalewy
kukurydzę. Dodajemy ugotowany ryż (warto żeby po ugotowaniu odstawić go na
chwilę by trochę ostygł), majonez, przyprawiamy do smaku i mieszamy.
Poniżej zdjęcia sałatki (albo raczej tego co z niej
zostało…)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz