piątek, 6 listopada 2015

Sałatka z tuńczykiem

Dziś dla odmiany post o tematyce kulinarnej: przepis na sałatkę. Jest prosta, wykonanie jej zajmuje ok. 30 minut. Często gości na moim stole. Domownicy przepadają za nią :)

Składniki:
  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka (najlepiej w oleju)
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • pół cebuli
  • pół puszki kukurydzy
  • majonez
  • sól, pieprz


Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka i odsączoną z zalewy kukurydzę. Dodajemy ugotowany ryż (warto żeby po ugotowaniu odstawić go na chwilę by trochę ostygł), majonez, przyprawiamy do smaku i mieszamy.

Poniżej zdjęcia sałatki (albo raczej tego co z niej zostało…)

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz